Yoda-Lärarens roll

Det har varit en hel del diskussion om guruskap under en lång tid nu. Det som har diskuterats mindre har varit lärarens roll.

De flesta människor i denna ålder har vant sig vid yoga instruktörer, online eller i verkliga livet klasser. Detta har hänt samtidigt som dessa instruktörer allt oftare har hävdat titeln “lärare”.

Men de verkliga lärarna i Yoga brukar inte instruera mycket, och instruktörerna instruerar främst, oavsett vad de kallar sig själva.

Så vad gör läraren?

Då klassisk Yoga är ett system för psykofysisk praxis, måste läraren vara en expert på att använda yogiska tekniker för att hjälpa eleverna släppa psykofysiska blockeringar.

Detta kommer också att påverka kroppens neurologiska struktur.

Hur många “lärare” kan påstå sig vara experter på detta? Hur många elever vet ens att detta är möjligt? Och om de gjorde det, hur många skulle vilja gå igenom det?

Vilken typ av person behöver den här läraren vara? Traditionen säger att det måste vara en person som har gått längre i processen då studenten.

Hur känns läraren igen? Det finns en scen i Star Wars där Luke möter Yoda för första gången och inte igenkänner honom som den lärare han söker. Yoda framställer sig själv som ödmjuk och vanlig. Hur många studenter kommer att göra detta? Hur många elever kommer bara att se till ytan? Nästan alla.

Musik: Indigo Sea, Ajeet.

Similar Posts