Kundalini vaknar

Mars är enligt vedisk astrologi just nu i sitt eget tecken och i retrograd. Detta gör Mars väldigt kraftfull just nu. Mars ligger också nära den fullmåne som vi gick in i 1/10, och blir ytterligare förstärkt i sin influens. Mars går över från Väduren till Fiskarnas tecken 3/10-4/10. I vedisk astrologi kallas detta övergångsområde Mhula Gandanta. Denna plats symboliserar en kosmisk granthi (knut) på samma sätt som granthis (knutar) sägs finnas vid chakrorna i den mänskliga kroppen, i tantrisk filosofi. 

På samma sätt som Kundalini säga vakna när dessa granthis i kroppen öppnas , genom att Ida och Pingala förenas och blir ett (de två huvudsakliga polära energikanalerna; i vänster och höger sida av kroppen). 

På samma sätt sägs denna knut på himlen, om den upplöses, förena eld och vatten. Dessa symboler är desamma som i alkemi där eld och vatten tillsammans skapar guld. Dessa är alla symboler i alkemi för en inre process.

Mars symboliserar som planet viljestyrka, och även här har vi en parallell i den mänskliga kroppen enligt klassisk tantrisk filosofi. Denna parallell i den mänskliga kroppen är navelområdet som sägs husera den eld (agni) som kan väcka Kundalini och sägs symbolisera gudomlig vilja. 

Astrologisk information: Anandashree astrology.

Musik: Gathering in the light. Baird Hersey & Prana, Krishna Das.

Similar Posts