Sharad Purnima, 12/10

Ikväll 12/10 är det en fullmåne som i Indien firas som Sharad Purnima. Denna fullmåne sägs utgjuta nektar (amrita) över jorden. Detta är den energi som Sri/Lakshmi sammankopplas med.

I förra posten talade vi om kärnanadet av urhavet av mjölk för att återfå Sri/Lakshmi till världen. Det är också då Sri stiger upp ur urhavet som Lakshmi, som hon ger sitt hjärta till Vishnu, som är den som översett och styrt över kärnandet av urhavet. Från denna punkt sägs Lakshmi bli trogen, från att innan som Sri ha varit opålitlig.

Man kan förstå detta som symbolik för att man tidigare förstod lycka och välgång som slumpstyrt- ”ibland har man tur, ibland inte”, till att förstå lycka och välgång som ett resultat av samma lagar som allt annat i kosmos. Vishnu är den som representerar lagbundenheten i vårt universum. 

Så hur skapar vi då förutsättningar för lycka och välgång i våra liv? Lakshmi är kvaliteten som upprätthåller allt liv, hon är kvaliteten som ”när” liv och hälsa såsom allt som återhämtar kroppen och stärker den. Hon är balansen mellan att ge och att ta, så att alla livsprocesser kan stödjas. All handling som stöttar dessa saker skapar lycka och välgång. 

Man kan med fördel ställa fram någon typ av mjölk eller någon typ av vit gröt eller efterrätt i detta månljus och låta den ta in månljuset för att sedan äta den.

Rekommenderad läsning/lyssning: Awakening Shakti, Sally Kempton. Anandastrology. 

Musik: Sharad Purnima, Spellista.


Similar Posts