Klassisk indisk dans

500 kr

”Dit handen går dit följer ögat, dit ögat går följer sinnet, dit sinnet går dit följer hjärtat, dit hjärtat går uppstår sant varande.”

 

Klassisk indisk dans delar samma rötter som Yoga och Tantra. Jag har under många år varit elev till Rekha Tandon Phd, som mottagit traditionell träning av Mahadavi Mudgal och Guru Kelucharan Mohapatra i Odissi, en av Indiens klassiska dansformer. Rekha Tandon forskar och skriver om kopplingarna mellan Klassisk indisk dans, Tantra och Yoga. Hon har publicerat bl.a. boken:

”Dance as Yoga: The spirit and teqnique of Odissi”, 2018.

 

Rekha Tandons teknik som vi kommer att använda är unik, på det sätt att den går tillbaka till dansformens rötter, som ett sätt att arbeta med Kundalini på inom Tantra.

 

De klassiska dansformerna förkroppsligar de olika elementen. Odissi är en grundande dansform som förkroppsligar elementen jord och vatten. Odissi stimulerar kontakten med de lägre chackrorna Svadhistana och Muladhara.  Samtidigt aktiverar dansformen, utfört på detta sätt, hela centralkanalen (Shushumna) med respektive chackror samt Kundalini.

 

Datum: Lördag 2020-03-28

Tid: kl 11-13.30
Plats: Yogarummet Majorna, Godhemsgatan 4.

Frågor: För frågor maila info@shivashakti.se eller ring 0700-419499.

I lager

Artikelnr: WS2020_3 Kategori: Taggar: , ,

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klassisk indisk dans”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.